WEB SİTESİ SAHİBİ OLMAK

1 Giriş yapın veya hesap oluşturun.
2 Siparişini gözden geçirin.
3 Tüm hizmetlerinizi satın alın.

Site kurmak için (0216) 472 65 64 nolu telefondan danışmanımızla hemen iletişime geçebilirsiniz. Teşekkür ederiz!

ÇALIŞMA SAATLERİ

Pazartesi-Cuma 9:30 - 16:30
Cumartesi - 9:30 - 11:00
Sadece randevu ile pazar günleri!

Botnet saldırısı

Botnet saldırıları çok yıkıcı olabilmektedir.Botnet saldırısından nasıl korunulur?

Sunucuyu kitlemeye yönelik bu saldırı yöntemi çözümü en zor saldırı türüdür. Ağ saldırılarının en tehlikelilerinden olan BotNet saldırısı ile bilgisayarınız hacker dediğimiz kötü niyetli kişilerin eline geçmiş olabilir. İnsanlar neden bu saldırıları yaparlar diye düşünüp çıldırabilirsiniz. Ama gerçek şu ki dünyamız üzerinde artık iyi insan nesli azalıyor ve herkes kötülük eğilimi içerisinde. Ama biz yine de iyi bölümünde kalmayı tercih ediyoruz.

Nedir bu Botnet şimdi biraz bunu tanıyalım. Bilgisayarlarımıza ruhumuz bile duymadan sızan korsanlar, kendi siber saldırıları için sizi bir araç olarak kullanabilirler. Bu saldırı tipine şu an için ne yazıkki aktif bir koruma sistemi geliştirilmiş değildir.

Peki hiç mi yapabileceğimiz birşey yok ?

BOTNET kontrolünü sağlan bir saldırgan aynı anda bilgisayarları kontrol ederek istediği internet adresine DDoS saldırısı gerçekleştirebilmektedir. BOTNET aynı zamanda DDoS saldırı diye de geçer.

1) Antivirüs kullanın. Kullandığınız antivirüs yazılımını güncellemeyi unutmayın. Ancak her antivürus programı da tam koruma sağlamaz. Internet Security özellikli antivürus programlarnı tercih edin. 100 TL'nin altındaki programlar sizi 100 TL'lik korur. Korunmak istiyorsanız para harcamanız gerekir. Bunu unutmayın.

2) E-Posta ile gelen dosyalara daimi suretle şüphe ile davranın. Dosya uzantısı .pif, .scr, .bat, .exe, .zip, .rar ise dikkatli olun ve direk silin. Tabiki bu eamil adres uzantılarına önce bakın. Göreceksiniz ki saçma sapan adresler. Biliyoruz ki bu tarz dosyalar içindeki ekleri merak ediyorsunuz. Merakınız size büyük sorun açabilir. Bu nedenle bu dosyaları hiç merak etmeden kalıcı olarak posta kutunuzdan sikin.

3) İnternet ortamında sohbet ederken yada dolaşırken dikkatli olun. Bu ortamlarda size sunulan internet adreslerine girmeyin. linklerin http://www.siteadi.com gibi olmasına dikkay edin. Http://cc.yyomg.com/vany1w3 tarzındaki site adreslerini açmayın. Bunlar legal uzantılı adresler değildir. Sizi bir yerlere yönlendirirken sizden de bazı bilgileri alır ve bunu size karşı sonra kullanır.

4) Dosya paylaşım programları Peer to Peer diye geçer, bunları kullanarak bilgisayarınıza çektiğiniz dosyalara dikkat edin. İçerisine trojan yazılmış dosyayı bilgisayarınıza indirmiş olma olasılığınız büyük.

Herleyden önce bilgidsayarınızı düzgün kullanmalısınız. Çünkü kendi bilgisayarınıza ulaştıklarında, yönettiğiniz web sitesine de ulaşmaları artık gayet kolay olacaktır. Herşeyden önce web sitenizi değişik yerlerden ve değişik bilgisayarlardan yönetmeyin.
TOP